dinsdag 10 mei 2011

WAKKERE POLITIEKERS

Wat zijn onze politiekers toch bij de zaak.
de vrijlating van Michèle Martin heeft het weer eens bewezen hoe allert ze zijn en hoe dicht ze bij de mensen staan. Tot tranen toe bewogen. Dat de ouders en de verwanten van de slachtoffers van Dutroux en co. geraakt zijn en gekwetst kunnen we best aannemen. Wat zij geleden hebben moet wel onbeschrijfbaar zijn. En ik geloof dat ze nu opnieuw door een hel gaan.
Maar wie zijn de wetgevers ?  Juist, het parlement. Het parlement wil nu op staande voet  de wet op de voorlopige invrijheidsstelling veranderen..Want het ligt natuurlijk bij een groot gedeelte van de publieke opinie goed in de markt om nu aan opbod te doen. De ene partij nog meer dan de andere. Michele Martin heeft natuurlijk lelijke dingen gedaan en ze heeft het goede na gelaten. Daar niet van. Maar als de bevoegde kamer oordeelt dat alle redenen voorhanden zijn om -mits een resem criteria in acht te nemen - de vrouw "vrij" te laten, dan vraag ik me af waarom de politici zich plots realiseren om die wet maar gauw te veranderen, dan begrijp ik het niet meer. Zou hen kunnen dat het voor hen onvoorstelbaar is dat deze vrouw uit de zonde is opgestaan en naar een klooster gaan. Ik weet niet wat voor een klooster.
Maar de gedachte alleen al dat religie nog eens mens kan tekenen is voor vele politiekers onvoorstelbaar.
Je kan de  wet niet à la carte veranderen.
Zou het kunnen dat sommige politici weer garen willen spinnen van het eerzame verdriet van de ouders ? Worden wetten gemaakt en aangepast op korte termijn ? Was er dan geen enkel kamerlid die de problemen eerder had gezien? Maar nu weten ze het weer.....

Wakkere politiek ?
Ondertussen ligt politiek Belgie al elf maanden op apegaaien...Maar allert zijn ze wel hoor ?
Ze konden zich al bezig houden met het biechtgeheim...We zijn ongeveer het enige land in de wereld waar de wetgever meent zich met het biechtgeheim bezig te moeten houden...Wat een heerlijk land zijn we toch..
En kijk hoe moedig  ze reageerden  toen de eerste minister naar de zaligverklaring van Johannes Paulus de Grote ging....Met de koning nog wel.
Wakkere politiekers?
Lekker kerkpesten. Heb je de gezichten gezien van Landuyt, Bracke en co als ze weer eens een bisschop mochten vierendelen.
En als een aartsbisschop één woord zegt dat de Waalse grootvorstin ,met Vlaamse grootouders, Onckelinckx,niet behaagt dreigt ze er mee de financiering van de erediensten te herzien . Ze reageerde met de snelheid van het licht...Rood licht dus.
Vreemd land, rare politici van alle kleuren en talen. Het is de droom van velen om van dit land stilaan het meest heidense land van Europa te maken 

Ondertussen moet de kerk bij ons heel langzaam genezen van zo veel kwaad en zonde dat in ons huis was binnen geslopen...
Het zal lang duren...
We moeten vooral bescheiden zijn . En niet te veel met het vingertje wijzen.
Maar eerlijk gezegd : van de politiek moeten we niet veel leren....
Scheiding tussen kerk en staat is een goede zaak. Maar de politiekers leggen het altijd zo mooi uit. Als een bisschop of een priester iets zegt rond ethische kwesties staan ze op hun achterste poten...Scheiding tussen kerk en staat orakelen ze.
Maar waarom willen zij dan moeien met de binnenkant van de kerk.
Er was zelfs een premier, een vice premier en een minister van buitelandse zaken die het schrikwekkende intervieuw van de gewezen bisschop van Brugge gebruikten om te bewijzen hoe moedig zij wel zijn.
Maar toen een bisschop opriep tot verdraagzaamheid riepen ze in koor : bisschoppen hebben niets te zeggen in de politiek. Dat is waar. Jammer maar helaas....Of gelukkig en maar goed ook ?

Wakkere politiekers hebben we wel...Kijk eens hoe ze twitteren...
als ze in 2013 geen regering hebben kunnen ze eens proberen met een prinsbisschop...
Soms zou een mens willen emigreren naar Absurdistan. Maar ach nee : daar wonen we al.


DEKEN  FELIX

Geen opmerkingen:

Een reactie posten